Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Отворена изложба о Александру Медведеву у Руском дому

У продукцији Савеза инжењера и техничара Србије и Института за архитектуру и урбанизам Србије, а у сарадњи са Руским домом у Београду је јуче отворена ретроспективна Изложба "Пројекти и архитектура инг. Александра Медведева овл. архитекте". 

Аутор изложбе је архитекта мр Михаило Медевдев.

На отварању изложбе присутнима су се обратили: 

 Изложбу је отворио заменик директора Руског дома г-дин Јевгениј Дјомин.

Александар Иванович МЕДВЕДЕВ рођен је 12. марта 1900. године у Мелитопољу у царској Русији. На Архитектонском одсеку Техничког факултета у Београду завршио је студије архитектуре, 1929. године. По завршеним студијама одлази у Бања Луку где учествује на конкурсима и где је био надзорник за израду више значајних објеката. Године 1935. са породицом прелази у Ниш, где отвара приватни пројектни биро и почиње делатност као овлашћени цивилни архитекта. У његовом бироу је у периоду 1935—1939. година радило десетак сталних и повремених сарадника и у том периоду испројектовао је више од стотину  различитих приватних и јавних објеката, од којих је већина изграђена пре рата.

Изложба ће бити отворена за посетиоце до 20. децембвра 2021. године.

Галерија слика
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs