Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

 СИМПОЗИЈУМИ

XVII Српски симпозијум о хидрогеологији са међународним учешћем

У организацији Департмана за хидрогеологију Рударско геолошког факултета у Београду, од 02. до 06. октобра 2024. године у Пироту, биће одржан XVII Српски симпозијум о хидрогеологији са међународним учешћем. Симпозијум се организује у сарадњи са Српским геолошким друштвом, Савезом инжењера и техничара Србије, Националним комитетом ИАХ, Друштвом геолошких инжењера и техничара Србије, а под покровитељством града Пирота.

Симпозијум окупља значајан број стручњака из области хидрогеологије и сродних научних дисциплина, представљајући место сусрета домаћих и иностраних колега из сфере академске заједнице, привреде, индустрије и политике са циљем презентовања научних и стручних достигнућа и развоја истих.

Тематске сесије

Рок за доставу радова је 15.03.2024. године.

Детаљне информације везано за Симпозијум могу се добити на тел 011/321-9234 и info@17hgs.edu.rs

Флајер

Први позив

Сајт   

Симпозијум Друштва грађевинских конструктера Србије 

У организацији Друштва грађевинских конструктера у Врњачкој Бањи, Хотел "Тонанти"  ће од 18. до 20. септембра 2024. године бити одржан Симпозијум 2024.

Симпозијум ДГКС je традиционално место окупљања грађевинских инжењера, на коме се сумирају резултати остварени у претходне две године, најављују важни догађаји и пројекти и даје преглед тренутних достигнућа у науци, истраживању и конструктерској пракси. С обзиром на регионални значај и препознатљивост Симпозијума, очекује се да, осим великог броја учесника из наше земље, у раду скупа учествује значајан број учесника из иностранства. На Симпозијуму ће бити приказана нова конструктерска остварења из области пројектовања, извођења, одржавања и рехабилитације грађевинских објеката.
Значајно повећање обима посла у грађевинском сектору, утицало је да посебан простор на Симпозијуму буде посвећен презентацији и размени домаћих и светских искустава, вештина и сазнања која се користе у савременом грађењу, одржавању и рехабилитацији конструкција.

Традиционално, биће дат акценат на поље развоја и примену савремених материјала, технологију грађења, као и информационе и BIM технологије. Предвиђено је ближе упознавање стручне јавности са резултатима најновијих теоријских и експерименталних истраживања која су од интереса за грађевинску струку.

Теме из грађевинског конструктерства

У оквиру Симпозијума биће додељена повеља за животно дело истакнутим ствараоцима из области грађевинског конструктерства и признања за најбоља научна и стручна остварења у области грађевинског конструктерствца за 2022.и 2023. годину.

Одржавање симпозијума прати и изложба књига, рачунарских програма, нових материјала, конструкцијских решења и других техничких и технолошких достигнућа наших и иностраних фирми као и Округли сто о актуелним изазовима грађевиског конструктерства.

Све информације о Симпозијуму путем мејла dgks@grf.bg.ac.rs или на телефон 011/3218-610 и 011/3370-152

Друга информација

 

16. Српски симпозијум о хидрогеологији са међународним учешћем 

16. Српски симпозијум о хидрогеологији са међународним учешћем биће одржан од 28.09. до 02. 10.2022. године на Златибору. Организатор симпозијума је Рударско геолошки факултет Универзитета у Београду у сарадњи са Савезом инжењера и техничара Србије, Инжењерском комором Србије, Српским геолошким друштвом, Националним комитетом ИАХ и Српском геотермалном асоцијацијом.

Теме:

• Водоснабдевање и управљање подземним водним ресурсима

• Геотермална енергија

• Термоминералне воде

• Хидрогеологија и животна средина

• Мултидисциплинарност у хидрогеолошким истраживањима

• Студентски радови 

У оквиру Симпозијума биће одржана Свечана академија поводом јубилеја 125 година хидрогеологије у Србији.

Све информације везано за Симпозијум могу се добити на мејл rgf16hgs@gmail.com

Опширније

13. Међународни симпозијум о површинској експлоатацији  континуалним системима

У организацији Рударско геолошког факултета Београд, Савеза инжењера рударства и геологије Србије и Југословенског комитета за површинску експлоатацију у Београду ће се од 11. до 14. септембра 2016. године одржати 13. Међународни симпозијум о површинској експлоатацији континуалним системима.

На симпозијуму ће се окупити водећи научници, експерти и стручњаци из области површинске експлоатације угља и других минералних сировина из целог света, а посебно из Европе, да размене информације о својим истраживањима и практичним искуствима у оквиру следећих тема:

Све информације везано за симпозијум могу се добити на тел. 011/3347-155, 011/3347-157office@iscsm2016.com
Скуп се одржава у хотелу "Метропол" у Београду. 
 
Званични сајт
 
Програм     

XV Српски симпозијум о хидрогеологији  

У периоду од 14-17. септембра 2016. године у “Гранд Хотелу” на Копаонику одржаће се XV СРПСКИ СИМПОЗИЈУМ О ХИДРОГЕОЛОГИЈИ са међународним учешћем.

Симпозијум има традицију дугу више од четрдесет година током којих су кроз стотине објављених радова  радова разматране најважније теме из области истраживања подземних вода, доношене стратегије развоја хидрогеологије, предлагани одговарајући закон.

Организатор Симпозијума је Департман за хидрогеологију Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду, у сарадњи са Српским геолошким друштвом, Савезом инжењера и техничара Србије и Националним комитетом Међународне асоцијације хидрогеолога за Србију. 

Званични сајт Симпозијума

Програм рада Симпозијума  

XV Симпозијум из инжењерске геологије и геотехнике 

У организацији Друштва геолошких инжењера и техничара Србије, Комитета за инжењерску геологију и геотехнику, у Београду ће се 22. и 23.09.2016. године одржати XV Симпозијум из инжењерске геологије и геотехнике са међународним учешћем.

Теме Симпозијума

Рок за пријаву радова је 15.04.2016. године, а за доставу коначних верзија прихваћених радова 31.07.2016. године.

Симпозијум ће се одржати у Београду, у згради Железница Србије - велика сала, Немањина 6.

Све информације, везано за Симпозијум, могу се добити од секретара Организационог одбора доц. др  Срђана Костића. тел 064/284-8406 simpozijum2016 @gmail.com 
 

Друго саопштење 

Програм    

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs