Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

У  FEANI INDEX уврштени програми
Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду  

У складу са редовном процедуром пријаве и након провере, а на основу одлуке Европске комисије за мониторинг у FEANI INDEX су уврштени следећи високообразовни програми  Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду:

Основне академске студије

Мастер академске студије

Остали програми овог Факултета се налазе у процесу додатне провере.

 

У  FEANI INDEX  уврштени програми техничких факултета Универзитета у Београду     

У складу са редовном процедуром пријаве и након провере, а на основу одлуке Европске комисије за мониторинг у FEANI INDEX  су уврштени следећи високообразовни програми  по којима се изводи настава на факултетима Универзитета у Београду:

ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ

Основне академске студије програми: 

као и програм Мастер академских студија:

ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ

Основне академске студије програми:

као и програми Мастер академских студија:

САОБРАЋАЈНИ ФАКУЛТЕТ 

Основне академске студије програм:     

Саобраћај

Модули:

као и програм Мастер академских студија:

РУДАРСКО ГЕОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ

Основне академске студије програми:    

  као и програми Мастер академских студија 

ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У БОРУ  

  Основне академске студије програми: 

као и програми Мастер академских студија:  

Остали пријављени програми се налазе у процесу провере.

Програми Машинског факултета Универзитета у Београду уврштени у  FEANI INDEX

Програми основних и мастер академских студија Машинског факултета Универзитета у Београду су  први високообразовни програми, који се реализују на Факултетима и Универзитетима на територији Републике Србије, који су уврштени у FEANI INDEX.

 

Истоимени програми су акредитовани и од стране ASIIN - немачке акредитационе агенције, која је поред своје акредитације овлашћена за доделу и EUR ACE ознаке квалитета.

EUR ACE ознака квалитета се додељује до стране акредитационих агенција које је за обављање тога посла ауторизовала ENAEE - Европска мрежа за акредитацију инжењерског образовања, чији је један од оснивача и за коју административне послове, обавља FEANI.

Листа факултета чији су програми пријављени за уврштавање у FEANI INDEX

FEANI INDEX  је листа високообразовних институција и њихових програма из земаља које имају своје   националне чланице у FEANI, а који су испунили критеријуме и задовољили стандарде неопходне за уврштавање у исти.

Тренутно се у FEANI INDEX налазе уврштене 964 европске високообразовне институција са својим програмима, из 30 земаља. Од 30 европских универзитета и факултета међу првих 100 најбоље рангираних у свету њих 12 је већ уврштено у FEANI INDEX, међу којима и чувени Cambridge University.

Захваљујући координацији Савеза инжењера и техничара Србије, националне чланице FEANI из Србије  и високообразовних институција из наше земље, факултета на којима се образују инжењерски кадрови на четири Универзитета, извршено је пријављивање образовних програма следећих факултета:

Универзитет у Београду

 Универзитет у Новом Саду

Универзитет у Крагујевцу

Универзитет у Нишу

Програми основних и мастер академских студија Машинског факултета Универзитета у Београду су већ уврштени у FEANI INDEX, док се остали програми и даље у процедури и очекује се да ће бити прихваћени.

У току је комуникација и са представницима других техничких факултета у земљи ради добијања њихове сагласности и пријављивања и њихових програма.  

На овај начин се стварају предуслови да инжењери из Србије, који су своје студије завршили, по предметним програмима могу да аплицирају за добијање престижне професионалне титуле EUR ING коју издаје FEANI, и чији су носиоци око 32.000 инжењера у Европи, као и EngineerING Card професионалне картице за инжењере са чијим издавањем ће се ускоро почети у Србији.  
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs