Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Промоција књиге "Мостови"

На 41. Међународном сајму грађевинарства у Београду, у склопу пратећих активности Привредне коморе грађевинске индустрије Србије, одржаће се промоција књиге "Мостови" аутора проф. др Миленка Пржуља, дипл.инж.грађ.

Књига "Мостови" издање је колективне чланице Савеза инжењера и техничара Србије Удружења "Изградња".

Из штампе је изашла 2014. године и вероватно представља највредније дело о мостовима које се појавило на просторима бивше Југославије у последње четири деценије, након књига о мостовима великана мостоградње проф, др х.ц. Мијата Тројановића, дипл.инж.грађ.

Књига обима 720 страница садржи 15 поглавља која обухватају теме из подручја конципирања, пројектовања, конструисања, поузданости, грађења, господарења и обнове. 
Из предговора "Цјелокупна наука о мостовима јединствена је без обзира на материјал, намјену и статички систем...Мост настаје као композиција морфолошко-геолошко-хидролошких својстава простора у којем се остварује, примјене материјала, облика, технологије грађења, сигурности, трајности, економичности и интерполације у амбијент који га окружује.. Пројектовање мостова је мисаоно креативан чин...Књига "Мостови" је намјењена студентима грађевинских факултета, те инжењерима који пројектују, граде, одржавају и обнављају мостове." 

Промоција књиге ће се одржати у хали 4 (мала сала) Београдског сајма, у четвртак 16. априла 2015. године, са почетком у 13 и 30 часова.

У оквиру промоције аутор ће одржати предавање у коме ће представити своју књигу "Мостови".

Књигу ће бити могуће набавити по повлашћеној сајамској цени од 3000.00 динара.

За све информације обратити се Удружењу "Изградња" на  тел 011/3243-563,  izgradnja@sezampro.rs      
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs