Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Радни састанак поводом предстојећих измена и допуна Закона о социјалној заштити   

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања организовали су 10. фебруара 2015. године радни састанак са организацијама цивилног друштва (ОЦД) поводом предстојећих измена и допуна Закона о социјалној заштити. Састанак је одржан у Палати Србија, Београд.  

Уводна излагања су имали: Ивана Ћирковић, директорка Канцеларије; Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања; Бранка Гајић, помоћница министра, Сектор за бригу о породици и социјалну заштиту; Биљана Зекавица, начелница Одељења за инспекцијски надзор из поменутог сектора. 

Радном састанку је присуствовало преко 100 представника ОЦД. У име Савеза инжењера и техничара Србије (СИТС) радном састанку су присуствовали Светлана Урошевић, саветница за хуманитарни рад у Развојном центру СИТС и председница Хуманитарне организације Чаролија, и руководилац Развојног центра СИТС мр Зоран Пендић.  

У дискусији, у којој је учествовало преко 20 представника ОЦД, дати су веома корисни предлози и сугестије за предстојеће унапређење Закона о социјалној заштити. Кратак преглед дискусије може се наћи у оквиру Извештаја са овог радног састанка на линку:

http://civilnodrustvo.gov.rs/media/2015/02/Izvestaj-sa-radnog-sastanka-socijalna-zastita-18.2.2015..pdf

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs