Ћирилица  ·  Latinica  ·  English


Састанак представника СИТС са министром господином др Оливером Дулићем

Министар за животну средину и просторно планирање др Оливер Дулић је у петак 18. фебруара 2011. године примио представнике СИТС: председника г-дин Часлава Лачњевца и генералног секретара г-дина Бранислава Вујиновића.

Разговор представника СИТС са министром г-дином др Дулићем претежно се односио на послове око одржавања стручних испита за инжењерске струке, који се полажу према Закону о планирању и изградњи и на питања сарадње Савеза инжењера и техничара Србије са Инжењерском комором Србије и Министарством животне средине и просторног планирања.

Представници СИТС упознали су господина др Дулића са богатим историјатом, унутрашњом организацијом и садржајима рада Савеза и чланица. Посебно је истакнуто да су Савез и чланице успешно вршили послове на одржању стручних испита у последњих 30 година и у том периоду стручни испит је положило око 63800 кандидата.

У отвореним и садржајним разговорима посебно су наведени аргументи и оправданост да послове на стручним испитима врши Савез и чланице и министар др Дулић је обећао да ће ову проблематику с пажњом размотрити и настојати да наше захтеве позитивно реши у интересу Савеза и чланица.

Током разговора су размотрене могућности веће сарадње Инжењерске коморе Србије и Савеза, као и ангажовање Савеза, чланица Савеза и његових чланова на реализацији одређених програма Министарства у наредном периоду.

Позван је министар др Дулић да посети Савез и узме учешће на скупу инжењера поводом одређених програма и активности Министарства у наредном периоду, са жељом да се Савез, чланице и чланови конкретно укључе у реализацију одређених програма и задатака. Руководство Савеза посебно се захвалило министру др Дулићу на веома отвореним и конкретним разговорима и исказаном разумевању и настојању да се уваже потребе и захтеви Савеза и чланица.  

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs