Ћирилица  ·  Latinica  ·  English


Одржано заседање Скупштине Савеза инжењера и техничара Србије

На свом заседању, одржаном у петак 28. марта 2008. године, коме су присуствовали чланови Управног и Надзорног одбора и Суда части, Скупштина Савеза инжењера и техничара Србије је, у складу са дневним редом, извршила избор новог председника Савеза.

За новог председника Савеза изабран је професор др Часлав Лачњевац, ванредни професор и продекан Пољопривредног факултета, Универзитета у Београду.

Скупштина је усвојила и извештај о обележавању јубилеја 140 година и одржаном Првом Конгресу инжењера Србије. Руководство Савеза је примило честитке, од стране делегата, домаћих и страних гостију, на успешно организованом и оџаном Конгресу.

Један број чланица СИТС-а је својим радним и свечаним активностима већ обележио јубилеј 140 година, а један број планира да то уради у току године. Већи број часописа Савеза и чланица, као што су „Техника“, „Геодетски журнал“, „Графичар“, „Изградња“, „ЕЦОЛОГИЦА“, „Билтен“ ЈИНА - Инжењерске академије као и Часопис Привредне коморе Србије, посветили су простор обележавању јубилеја и одржаном Првом Конгресу инжењера Србије.

Скупштина је усвојила поруке Конгреса. Текст порука можете преузети овде

Усвојен је и Извештај о пословању и успешно завршеној пословној 2007. години, при чему су чланови Скупштине дали пуну подршку руководству Савеза, да настави са радом и активностима у 2008. години.

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs