Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Отворена изложба посвећена јубилеју СИТС у Пријепољу 

У организацији Савеза инжењера и техничара Србије и Удружења инжењера Полимља, а у сарадњи са Музејом у Пријепољу, 15.11.2019. године, у изложбеном простору Музеја отворена је изложба "150 година Савеза инжењера и техничара Србије од Техничарске дружине до савременог удружења".

На отварању изложбе присутнима се обратио генерални секретар СИТС проф. др Часлав Лачњевац захваливши се домаћинима на гостопримству и доброј организацији. Присутне је поздравио и председник Удружења инжењера Полимља г-дин. Душан Пљесконић, који се захвалио СИТС-у што је омогућио гостовање изложбе у Пријепољу, чиме је пружена могућност грађанима и овога дела Србије да се упознају са историјатом инжењерске организације. Председница Скупштине општине Пријепоље г-ђа Стани Марковић, у своме обраћању, честитала је СИТС-у значајан јубилеј.

Са историјатом Савеза инжењера и техничара Србије присутне је упознао председник СИТС др Игор Марић. Он је у свом говору указао на потребу јачег повезивања привреде и наше инжењерске асоцијације. Присутне је позрдавио и директор Музеја г-дин Звонко Мандић пожелевши им добродошлицу.

Након поздравних речи, ђаци Основне музичке школе у Пријепољу, извели су краћи ументички програм.

Историчар уметности г-дин Драгиша Милосављевић одржао је занимљиво предавање на тему „Традиционално градитељство Полимља – основа градитељства Полимља".

Овом приликом директору Техничке школе у Пријепољу, г-дину Небојша Јевтовић, директору Пријепољске гимназије г- дину Војиславу Чабаркапи, директорки Библиотеке у Пријепољу г-ђи Садији Хоџић и директору Музеја у Пријепољу г-дину Звонку Мандићу уручене су донације издавачке делатности СИТС-а и њених чланица.

Галерија слика
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs