Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Отворена изложба посвећена јубилеју СИТС у Сурдулици 

У организацији Савеза инжењера и техничара Србије и Сурдуличког културног центра, у Сурдулици је, у оквиру манифестације “Власинско лето”, 11. јула 2019. године отворена изложба посвећена јубилеју 150 година СИТС.

На свечаном отварању изложбе, у мултифункционалној сали Сурдуличког културног центра, присутне госте, представнике општине Сурдулица и директоре техничких школа из Сурдулице, прво је поздравио генерални секретар СИТС, проф. др Часлав Лачњевац. Он их је информисао и да је пре свечаног отварања изложбе одржана и Оснивачка скупштина Удружења инжењера и техничара Сурдулице, на којој је за председника Удружења једногласно изабран г-дин Саша Д. Илић, дипл.грађ.инж.

Краћим обраћањем г-дин Илић је поздравио присутне и захвалио се на указаном поверењу.

Потом се присутнима обратио и председник општине Сурдулица, г-дин Новица Тончев. Он је изразио задовољство што СИТС, са својом изложбом, учествује у оквиру манифестације “Власинско лето” и истакао значај оваквих гостовања у малим градовима широм Србије. Поводом оснивања Удружења инжењера и техничара у Сурдулици, изразио је посебно задовољство што је Удружење формирано, осећајући припадност истом као грађевински инжењер и што ће оно постати колективна чланица једне велике и успешне асоцијације, као што је Савез инжењера и техничара Србије.

Након уводних обраћања, приказан је документарни филм “Број и мера, моја вера”, где су пристуни могли да се упознају са историјатом СИТС и развојем инжењерства у Србији. У наставку програма, г-дин Братислав Стојиљковић, виши кустос Музеја Николе Тесле из Београда, одржао је предавање на тему: “Никола Тесла – Први почасни члан Удружења српских инжењера”.

Након пројекције и предавања, уручене су поклони - део издавачке делатности СИТС, и то:

Заинтересовани ће изложбу моћи да погледају све до 31. јула 2019. године.  

Галерија слика  
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs