Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Одржана 20. Традиционална акција добровољног прикупљања крви
 "Тесли у част" у Лозници 

У организацији Удружења добровољних давалаца крви "Др Миленко Марин" из Лознице, а у сарадњи са Друштвом инжењера и техничара Лознице, Крупња, Малог Зворника и Љубовије,  у Лозници је 28.06.2019. године одржана 20. Традиционална акција добровољног прикупљања крви "Тесли у част".

Акција је организована поводом 163 године од рођења великог српског, словенског и свеског проналазача и генија Николе Тесле и одржана је у просторијама Вуковог дома културе, у трајању од 10 до 16 часова.

У акцији су  узели учешће добровољни даваоци крви Удружења ДДК „Др Миленко Марин''  и инжењери и техничари ДИТ-а. У овој хуманој акцији прикупљено је 58 јединица крви. Сва прикупљена крв намењена је за лечење оболелих, повређених и унесрећених у Општој болници „Др Миленко Марин'' у Лозници и у здравственим и медицинским установама у Републици Србији. Акција „ТЕСЛИ У ЧАСТ''  била је медијски пропраћена од стране средстава јавног информисања општине Лозница: РТВ Лотел  и  РТВ Подриње. 

Овом приликом додељене су два највећа признања Удружења ДДК „Др Миленко Марин'' и то Награда „Слободан Радосављевић'' – за испољену хуманост као и  допринос афирмацији и развоју Удружења ДДК и давалаштва крви и то Миланки Поповић  и Љубинки Бајић -к оје су даривале своју крв преко 40 пута. Награда „Слободан Радосављевић'' се састоји од дипломе и ручног сата. 

Галерија слика   
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs