Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Одржана предавања у оквиру теме "Рационално коришћење енергије" у Лозници

У Лозници су, 10. јуна 2019. године, одржана стручна предавања у оквиру теме "Рационално коришћење енергије". Предавања су имала за циљ едукацију инжењера и техничара о значају рационалног коришћења енергије у разним гранама привреде Републике Србије, као и сагледавање постојећих проблема и давање савремених решења.

Организатори предавања били су Савез друштава инжењера и техничара Лознице, Крупња, Малог Зворника и Љубовије са Удружењем машинских и електротехничких инжењера и техничара "Никола Тесла" из Лознице. Предавање је реализовано у сарадњи са Друштвом за обновљиве изворе електричне енергије при СМЕИТС.

Скуп је отворио и водио мр Горан Живанчевић - председник Удружења машинских и електротехничких инжењера и техничара "Никола Тесла" из Лознице. Присутне  су поздравили Радмило Ђорђевић - председник Савеза друштава инжењера и техничара Лознице, Крупња, Малог Зворника и Љубовије  и др Зоран Николић-председник Друштва за обновљиве изворе електричне енергије.

Предавачи су били уважени стручњаци из ове области: др Зоран Николић - председник ДОИЕ и проф. др. Зоран Стевић, професор на Електротехничком факултету у Београду.          

У свом излагању проф. др Зоран Стевић је обрадио следеће теме:

 док се др Зоран Николић, бавио следећим темама:

Висок стручни ниво предавања, уз  велики број практичних примера и предочених савремених решења, наишао је на велико интересовање присутних.

Скуп је пропраћен и од стране локалних средстава јавног информисања.

Галерија слика   

                     
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs