Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Потписан Протокол о пословно - техничкој сарадњи између Савеза инжењера и техничара Србије и Музеја науке и технике 

Користимо прилику да вас овим путем информишемо да је потписан Протокол о пословно -техничкој сарадњи између Савеза инжењера и техничара Србије и Музеја науке и технике, којим су у потпуности регулисани начин и обим остваривања сарадње и узајамног партнерства, а у циљу подршке и реализације појединачних или заједничких пројеката.

У складу са одредбама Протокола обе институције ће у наредном периоду узајамно пратити активности које могу  бити предмет заједничке организације, вршити припрему и координацију реализације планираних и договорених заједничких пројеката и других активности. Биће омогућено узајамно коришћење уметничког и историјско-документарног материјала, опреме и предмета, као и пружање стручне помоћи у организацији и реализацији пројеката и манифестација које су предмет узајамне сарадње.

Између осталог, одредбама овог Протокола, је у циљу успостављања боље сарадње, али пре свега популаризације науке и струке, омогућено свим чланова Савеза инжењера и техничара Србије и његових колективних чланица посета  изложбама, које Музеј науке и технике као реномирана институција организује, уз попуст од 30%, уз одговарајућу чланску карту.

Потписивање Протокола представља подизање на виши ниво вишегодишње успешне сарадње , која постоји између ове две институције и која ће се наставити и у наредном периоду. 

Већ за крај 2018. године предвиђено је, у Музеју науке и технике, одржавање велике изложбе под називом "Инжењерство Србије у XX и почетком XXI века", а поводом обележавања великог јубилеја 150 година СИТС. 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs