Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Савез инжењера и техничара Србије одликован Сретењским орденом трећег степена

Поводом Дана државности Републике Србије додељена су одликовања заслужним институцијама и појединцима.

Са великим поносом и задовољством истичемо да је Указом председника Републике Србије г-дина Александра Вучића од 11. фебруара 2018. године, Савез инжењера и техничара Србије одликован Сретењским орденом трећег степена за нарочите заслуге и постигнуте резултате у унапређењу инжењерских наука и струка, а поводом 150 година постојања .

На свечаности, приликом доделе ордена, председник Републике Србије г-дин Александар Вучић је изјавио да истицањем појединаца и институција који су живот посветили напретку и грађењу Србије показујемо прави пут и правимо систем вредности којем тежимо. Према његовим речима они који су одликовани умели су да дају, помажу, трпе, вредно и марљиво раде, воле и буду ту за све око себе.

Орден је од председника г-дина Вучића у име Савеза инжењера и техничара Србије примио др Игор Марић, председник Савеза, а додели ордена је присуствовао и проф. др Часлав Лачњевац, генерални секретар Савеза.

Галерија слика

 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs