Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Изложба архитектуре - Миленија и Дарко Марушић

У Галерији Народног музеја у Ваљеву, 23.11.2017. године у 18 и 30 часова, биће отворена Изложба архитектуре - Миленија и Дарко Марушић.

Изложбу ће отворити др Игор Марић, председник Савеза инжењера и техничара Србије.            

Архитекте Миленија и Дарко Марушић својим стручним радом у последњих педесетак година на посебан начин обележили су архитектонску сцену у Србији. За заједнички рад добили су највиша професионална и друштвена признања и награде, међу којима се издвају награде Града Београда – Октобарска 1981. и Априлска 2012. године и Велика награда Савеза архитеката Србије за целокупно стваралаштво, 1993 године.

Од многобројних реализованих пројеката истичу се стамбена насеља "Церак Виногради" и "Цвећара" у Београду, стамбени објекат у Булевару краља Александра у Београду, Стамбено-пословни објекат у Булевару ослобођења у Новом Саду, "Металс Банка" у Новом Саду и дечији вртић "Плава птица" у Београду.

За све објекте и просторне целине аутори су у својству главних пројектаната радили комплетну  документацију по систему тотал дизајна - урбанистичке пројекте, архитектонске пројекте објеката и партера, пројекте ентеријера, пројекте визуелних комуникација. Вршили су и пројектантски надзор над извођењем, учествовали у "животу" објеката након усељења. 

НАЈВАЖНИЈЕ НАГРАДЕ ОД 16 ДОБИЈЕНИХ

30.11.2017. године у 18 и 30 часова, у Свечаној сали Ваљевске гимназије, биће одржана и трибина Архитектура Миленије и Дарка Мaрушића.

На Трибини учествују Миленија Марушић, Бранислав Mитровић, Бојан Ковачевић и Милан Максимовић.

Изложба и трибина се одржавају у организацији Друштва архитеката Ваљева.  

Плакат изложбе  
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs