Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Међународна конференција
"Реформа грађевинских дозвола за конкурентији регион"

Међународна конференција "Реформа грађевинских дозвола за конкурентнији регион", која ће се у организацији Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, а у сарадњи са партнерима NALED, GIZ, ORF, USAID, одржати 7. октобра 2015. године у Београду биће прилика да се размене искуства у области грађевинских дозвола међу земљама региона.

Будући да су административни постпупци у вези са остваривањем права на градњу један од највећих изазова за инвеститоре у овоме делу Европе, ова област је постала предмет значајних реформи које се  спроводе у земљама региона.

Неке од тема које ће бити разматране на Конференцији су:

На позив потпредседнице Владе Републике Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зоране Михајловић Конференцији ће присуствовати генерални секретар Савеза инжењера и техничара Србије мр Бранислав Вујиновић.

Учесницима Конференције ће се уводним говорима обратити г-дин Александар Вучић, председник Владе Републике Србије, г-ђа Зорана Михајловић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, г-дин Michael Kirby, амбасадор САД у Србији, г-дин Axel Dittman, амбасадор Немачке у Србији, г-дин Jean-Daniel Ruch, амбасадор Швајцарске у Србији и г-дин Владан Антонијевић, председник Управног одбора NALED.

Конференција ће бити реализована у форми Панела

а учесницима ће бити представљена и демо верзија софтвера за електронско издавање грађевинских дозвола.

Учесници панела ће бити надлежни министри из земаља региона.
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs