Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

 ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА "МОГУЋА СРБИЈА 2020
ПОТРЕБАН И МОГУЋ РАЗВОЈ ИНОВАТИВНЕ ПРИВРЕДЕ У СРБИЈИ"

Економско- пословни форум (ЕПФ) Европског покрета у Србији (ЕПуС) организовао је 19. марта 2015. године панел дискусију "Могућа Србија 2020 – Потребан и могућ развој иновативне привреде у Србији". Панел дискусија је одржана у малој сали Медија центра у Београду.     

Скуп је отворила Радмила Миливојевић, председница ЕПФ, а панелисти су били: проф. др Властимир Матејић, председник ЕПуС, проф. др Драган Домазет, ректор универзитета "Метрополитан", проф. др Радивоје Митровић, редовни професор Катедре за опште машинске конструкције Машинског факултета у Београду и Сања Николин, председница Управног одбора Удружења пословних консултаната Србије. Кратак преглед излагања панелиста може се наћи у оквиру Извештаја ЕПуС са овог скупа на линку:   

http://www.emins.org/srpski/news/article/privredi-u-srbiji-nedostaje-stratesko-usmerenje-ka-inovacijama .

Скупу је присуствовало тридесетак представника из привреде, академске заједнице, ОЦД и владиних институција. Међу присутнима је била и позната новинарка Лидија Марко, чија продукцијска кућа креира емисију "Инвестиције", која се емитује на 18 локалних ТВ станица. У име Савеза инжењера и техничара Србије скупу је присуствовао руководилац Развојног центра СИТС.

У дискусији је посебно истакнуто да је је за развој иновативне привреде у Србији неопходно створити иновативни систем образовања, и формалног и неформалног. Другим речима, ако Србија хоће да створи иновативну привреду мора да изврши озбиљне реформе формалног система образовања од предшколског до факултетског и да поспеши стварање адекватног неформалног система образовања.

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs