Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Одржана Изложба проналазака, нових технологија, индустријског дизајна, и техничког стваралаштва младих

Савез друштава инжењера и техничара града Пожаревца (СДИТ Пожаревац) и Савез проналазача Србије, поводом 160. година од рођења научника и проналазача Михајла Пупина, организовали су Изложбу проналазака, нових технологија, индустријског дизајна, и техничког стваралаштва младих. Изложба је одржана  у Центру за културу Пожаревац у Пожаревцу, у петак 24.  октобра 2014. године.     

Генерални покровитељ изложбе био је Град Пожаревац.   

Изложба је окупила стручњаке, организације и школе, који су желели  да своја иновативна решења, производе и програме, нове технологије и поступке, дизајн и креативне радове, као и ученичке  радове  представе и изложе  на овој изложбеној манифестацији.      

За ову изложбу, постојало је велико интересовање јер су презентације из различитих техничко-технолошких области пријавили аутори из више градова Србије и Браничевског округа. На изложби је представљено петнаест презентација, међу којима су видно место имале и две ученичке презентације, једна из Београда-ученици Европске пословне школе ''Милутин Милинковић'', а друга из Костолца-ученици Техничке школе са домом ученика ''Никола Тесла''.

Председништво изложбе: Милутин Станковић, Ирена Ајдачић и Милоје Миловановић, руководило је радом изложбе.

Након презентације радова и експоната, и дискусије, са изложбе су проистекли следећи  

ЗАКЉУЧЦИ      

Детаљан извештај са списком излагача можете преузети овде                                                      
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs