Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

        Одржана јавна расправа о НАЦРТУ ЗАКОНА о изменама и допунама Закона о високом образовању               

Јавну расправу, која је одржана 8. јула 2014. године, организовала је Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, у Палати Србије, сала Београд.  

Јавну расправу су водили: Ивана Ћирковић, директорка Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, проф. др. Тања Мишчевић, шефица Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Србије Европској унији и проф. др Зоран Машић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, са сарадницима из Министарства.

НАЦРТ ЗАКОНА о изменама и допунама Закона о високом образовању образложио је проф. др Зоран Машић, који је истакао да решења из НАЦРТА ЗАКОНА треба да обезбеде остварење следећих постављених циљева:

У веома плодној дискусији присутни представници организација цивилног друштва дали су корисне предлоге за побољшања разматраног НАЦРТА ЗАКОНА. Општи закључак је да се одмах започне са израдом новог Закона о високом образовању и да он буде завршен за највише годину и по дана.

Јавној расправи је испред Савеза инжењера и техничара Србије (СИТС) присуствовао руководилац Развојног центра СИТС.
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs