Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

  Одржан консултативни састанак о Партнерству за отворену управу

Консултативни састанак је одржан у петак, 04. јула 2014. године, у просторијама Минстарства државне управе и локалне самоуправе. Састанку је испред Савеза инжењера и техничара Србије (СИТС) присуствовао руководилац Развојног центра СИТС.

На састанку су чланови Пројектне групе за израду акционог плана и предствници организација цивилног друштва разматрали текст унапређене радне верзије Акционог плана за спровођење иницијативе Партнерства за отворену управу у Републици Србији за период од 2014. до 2015. године, који је припремило Министарство државне управе и локалне самоуправе, у сарадњи са надлежним органима. Текст је припремљен у складу са постављеним циљевима надлежних органа државне управе и релевантним предлозима и сугестијама које су доставиле организације цивилног друштва.

У оквиру разматраног текста предложене су следеће мере:

Фискална транспарентност

Превенција – борба против корупције

 Приступ информацијама

 Учешће јавности

У оквиру дискусије дато је доста корисних предлога за унапређење предложених мера. Између осталог, предложено је да свака локална самоуправа има унифицирану (по обавезном сдражају) WEB страну, у оквиру које би биле и ажурне радне биографије функционера локалне самоуправе у европском формату, као и део посвећен унапређењу привредних активности.       

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs