Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

 Писмо упућено Председседнику Владе Републике Србије
господину Александру Вучићу

                                                                                          ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
                                                                                             
Председник
                                                                                             
Г-дин Александар Вучић
                              
                                                               Београд
               
                                                                              Немањина 11

    

 

Поштовани господине Председниче,

 

            Савез инжењера и техничара Србије обележава 146 година од свог формирања и вишедеценијског успешног рада, као једна од најстаријих асоцијација у овом делу Европе.

            У оквиру Савеза организовано је и имају своје самосталне органе и садржаје рада и активности 41 колективна чланица на републичком, покрајинском, градском и општинском нивоу са више десетине хиљаде чланова инжењера различитих струка, који у земљи и иностранству представљају техничку интелигенцију Србије. 
           Припадници техничке интелигенције су својим преданим радом, знањем, струком и умећем у привреди, научно-истраживачким и образовним организацијама, разним државним органима и другим радним срединама, дали и дају значајан допринос и учествовали су у решавању многих различитих садржаја људских потреба и доприносили развоју у многим областима живота и рада, од интереса за све грађане и своју домовину. 
           Савез, његове колеткивне чланице и бројно чланство, због неодложних потреба, због укупног стања у земљи, ослобођени било какве политичке и страначке припадности, желе да у овом озбиљном, судбоносном и пресудном тренутку за грађане и земљу, дају и пруже пуну и конкретну подршку променама и стабилизационим мерама у свим областима рада и живота које спроводите Ви господине Председниче и Влада Србије, са основним циљем да се заустави вишедеценијски суноврат привреде, економије, финансија и текућег живота, како не би даље срљали у већу немаштину и банкрот друштва, државе и свих нас грађана.

           Желимо посебно да укажемо, да није време било каквих политичких, страначких, регионалних и секторских и било којих других отпора и обустава рада, који могу имати несагледиве и дугорочне последице за све нас, а посебно за будуће генерације, већ је време рада, веће штедње, конкретних стабилизационих мера и промена у свим сферама живота и рада, борби против корупције и криминала и других негативних појава које доприносе да се вишедецинијски економско-финансијски, привредни, политички и други пропусти, грешке, промашаји и нагомилани проблеми пресеку и почну да решавају у интересу запослених и незапослених, младих и старијих и свих нас грађана и државе Србије.

          Осим наше подршке, желимо да својим радом и знањем дамо конкретан допринос у свакодневном раду и активностима у свим пословима и у свим областима рада и живота, јер припадници техничко-технолошких струка су за рад и стваралаштво, које ће обезбедити развој, богатије, успешније и срећније наредне дане и године, грађанима, својој земљи и држави.

          Знамо да сте презаузети сложеним и одговорним државничким и другим пословима и обавезама, али радо би Вас поздравили на скупу инжењера у нашем Дому инжењера „Никола Тесла“, ул. Кнеза Милоша бр. 9, Београд, када Вам време дозволи.

             Желимо Вам пуно нових успеха у одговорном и сложеном раду.

   С поштовањем,

 

          Генерални секретар                                                         Председник

       мр Бранислав Вујиновић                                         проф. др Часлав Лачњевац

 

Оригинал писма  

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs