Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Консултативни састанак са Министарством просвете, науке и технолошког развоја

Уз ангажовање Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом, у петак 19. јула 2013. године, одржан је консултативни састанак организација цивилног друштва са одговорнима из Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Циљ консултативног састанка је био да се представе могућности укључивања организација цивилног друштва у рад Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и могућности препознавања организација као партнера и потенцијалних носилаца активности.

Представнике организација цивилног друштва, са досадашњим резултатима рада и даљим плановима Министарства просвете, науке и технолошког развоја,  упознали су државни секретари проф др Радивоје Митровић, који је говорио о резултатима сталног унапређеног дијалога, проф. др Зоран Машић, који је говорио  о новинама у области високог образовања и г-дин Мухедин Фијуљанин који је представио пројекте финансиране из предприступних фондова и новине у законима о предуниверзитетском образовању.

У дискусији, након излагања државних секретара, представници организација цивилног друштва су упознали надлежне са проблемима са којима се сусрећу у свом раду и у комуникацији са Министарством и указали на неке од могућности успостављања сарадње са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

На састанку је закључено да треба да се настави са праксом организовања консултативних састанака овога типа, а све у циљу успостављања тешње и продуктивније сарадње између Министарства и организација цивилног друштва.

Састанку је присуствовао генерални секретар СИТС г-дин Бранислав Вујиновић са сарадницима.

 Главне препоруке са састанка на сајту Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом

 

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs