Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Научна конференција "Четврта индустријска револуција у пољопривреди"

Савез инжењера и техничара Србије у сарадњи са Инжењерском академијом Србије, Инжењерском комором Србије и Савезом пољопривредних инжењера и техничара Србије организује Научну конференцију "Четврта индустријска револуција у пољопривреди".

Последњих година становништво на планети се прогресивно повећава, светска клима се непредвидиво мења, као и стални ратови који се воде доприносе драстично повећању броја гладних тако да се до 2050. године мора произвести 70% више хране. Као одговор на овакве изазове, неопходне су нам инвестиције у развој, неопходне су нам иновације и нове технологије у области пољопривреде. Решење многих проблема могла би да буде Индустрија 4.0 у области пољопривреде, која представља спој најновијих технолошких достигнућа,којима се значајно повећава производња уз истовремено значајну уштеду лепезе ресурса из ланца производње хране. Најкраће, пољопривреда 4.0 представља прекретницу у начину производње хране, као и одрживост производних система у пољопривреди.

Конференција се одржава 23. децембра 2022. године у Дому инжењера "Никола Тесла" Кнеза Милоша 9, сала на трећем спрату са почетком у 11:00 часова.

Све информације везано за конференцију могу се добити у Савезу инжењера и техничара Србије на тел 011/3230-067 office@sits.rs

Саопштење са програмом

Пријава учешћа

 

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs