Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Одржана Конференција "Жене у инжењерству"

Инжењерска академија Србије одржала је 5. марта 2020. Конференцију „ЖЕНЕ У ИНЖЕЊЕРСТВУ“. Конференција је организована под покровитељством Савеза инжењера и техничара Србије и са суорганизаторима Агенцијом Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији, IEEE Women in Engineering, Удружењем Једнаке могућности, Удружењем Intersection, Друштвом за информатику Србије и Женским архитектонским друштвом. Конференција је одржана у просторијама Савеза инжењера и техничара у Београду уз присуство више од 80 учесника. Конференцију је испред ИАС-а поздравио проф. др Илија Ћосић, председник ИАС, а испред СИТС потпредседник СИТС др Милован Живковић. Г-ђа Милана Рикановић шефица UN WOMEN, г-ђа  Емила Спасојевић, руководитељка Групе за пројекте у поверенику за заштиту равноправности и Биљана Стошић председница IEEE WiE  су се  обратиле учесницима истичући важност улоге жена у инжењерству. Конференцију је отворила г-ђа Јованка Атанацковић, помоћница министарке за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру. 

Уводно обраћање поднела је проф. др Наташа Госпић, потпредседница ИАС, истичући да се о женама у инжењерству веома мало се пише и ретко говори и да је ова Конференција прилика да се чује глас успешних инжењерки, које су своје каријере градиле у инжењерству и без чијег доприноса индустрија не би постигла оно што је данас.

Говорнице на Конференцији су биле проф. др Ливија Цветичанин, проф. др Драгана Бечејски-Вујаклија, проф. др Вера Марковић, проф. др Весна Златановић-Томашевић, проф. др Оља Чокорило, проф. др Снежана Тадић, MSc Дивна Вучковић, др Мила Миленковић, и др Јелена  Ивановић Војводић и Милена Зиндовић. 

Сумирано можемо рећи да су следећи ставови осликавали рад Конференције:

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

 

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs