Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Промоција Пословног енглеско-српско-руског и српско-енглеско-руског речника аутора проф. Мирославе Цвејић и проф. др Ларисе Коломејцеве Јовановић

У књижари - галерији Гласник у организацији издавача Службеног гласника, у уторак 1. октобра, одржана је промоција два тома тројезичног Пословног речника енглеско-српско-руског и српско-енглеско-руског аутора проф. Миросаве Цвејић и емеритус проф. др Ларисе Коломејцове Јовановић.

О овом капиталном издавачком подухвату осим ауторки проф. Мирославе Цвејић и проф. др Ларисе Коломејцеве-Јовановић говорила је уредница издања Весна Смиљанић Рангелов.
После излагања интервју са ауторкама одржали су новинари Београдског радио и телевизије, као и специјални известилац Светлана Младеновић.

Речник је оцењен као јединствено издање на овим просторима који ће послужити предузетницима, привредницима, стручњицима из свих области савременог пословања,  а такође професорима и преводиоцима руског и енглеског пословног језика. Прва два тома тројезичног пословног речника, садрже више од 5.000 одредница и 33.000 термина, израза и фраза из области савременог пословања, и то: економије, банкарства, финансија маркетинга менаџмента рачуноводства, ревизије и одитинга, фискалне политике, статистике, трговине и берзанске трговине, приватног предузетништва, организације и управљања производњом, инжењеринга и консалтинга, транспорта и осигурања, међународног права и арбитраже.

Прегледан и једноставан за коришћење, тројезични пословни речник олакшава и унапређује пословну комуникацију. Реч је о  јединственом издању на овим просторима које, осим стручним преводиоцима, може користити и предузетницима, привредницима, запосленима у наведеним струкама, али и свим осталим заинтересованим појединцима.

У припреми је трећи том речника – Руско-енглеско-српски.

Галерија слика  
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs