Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Манифестација "Теслин дан у Лесковцу"

У организацији Удружења "Теслин торањ" и Удружења инжењера и техничара Лесковац, а у сарадњи са Центром за стручно усавршавање у образовању Лесковац, у Лесковцу ће 10. јула 2019. године бити одржана, по осми пут, манифестација "Теслин дан у Лесковцу". Овогодишња манифестација се одржава под називом "Никола Тесла ненадмашни геније".

Присутнима ће се обратити г-дин Слободан Ђорђевић, председник Удружења инжењера и техничара Лесковца, који ће дати кратак осврт на на активности оба удружења, организатора манифестације. Након њега присутне ће поздравити и генерални секретар Савеза инжењера и техничара Србије проф. др Часлав Лачњевац, као и представник Теслине научне фондације из Филаделфије.

Виши кустос Музеја Николе Тесле из Београда, г-дин Братислав Ђорђевић, одржаће предавање на тему "Никола Тесла живот и дело ненадмашног генија".

Присутнима ће бити приказан и документарни филм "Теслин торањ у Србији" аутора г-дина Душана Синадиновића, након чега ће бити извршена додела признања награђенима на Конкурсу "Литерарни и ликовни радови о лику и делу Николе Тесле" реализованом у лесковачким основним школама. 

У завршном делу манифестације биће додељена признања заслужним појединцима и организацијама, за подршку пружену пројектима удружења организатора.

Манифестација се одржава у Центру за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу, са почетком у 18 и 30 часова. 

Посетиоци ће бити у прилици да погледају експонате. 3Д анимације, холограмске слике о лику и делу Николе Тесле у власништву удружења организатора манифестације.  
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs