Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Отворена изложба посвећена јубилеју СИТС у Лозници

У оквиру сарадње, која је остварена између Центра за културу "Вук Караџић" Лозница и Савеза инжењера и техничара Србије и његове колективне чланице Савеза друштава инжењера и техничара Лознице, Крупња, Малог Зворника и Љубовије, у Лозници је у Музеју Јадра 2.4.2019. године отворена изложба "150 година Савеза инжењера и техничара Србије - од Техничарске дружине до савременог удружења".

Отварању изложбе је претходио скуп у организацији Савеза друштава инжењера и техничара Лознице, Крупња, Малог Зворника и Љубовије, уприличен у оквиру обележавања јубилеја СИТС.

На скупу присутнима су се обратили председник СДИТ г-дин Радмило Ђорђевић, г-дин Милић Драгић, члан Градског већа Града Лознице у име градоначелника Лознице и др Игор Марић председник СИТС.

Г-дин Братислав Стојиљковић, виши кустос Музеја Николе Тесле, одржао је пригодно предавање на тему "Никола Тесла први почасни члан Удружења српских инжењера", а г-дин Љубомир Ћорилић професор и књижевник је у краћем програму одрецитовао нешто из свог стваралачког опуса.

Додељена су и признања заслужним појединцима иинституцијама, које су допринели успешном раду инжењерске асоцијације на локалном нивоу.

На отварању изложбе у Музеју Јадра присутнима су се, пригодним говорима, обратили директорка Центра за културу "Вук Караџић" Лозница мр Снежана Нешковић Симић и др Игор Марић, а само отварање увеличао је и наступ Етно групе Лозице.

Отварање изложбе је било и медијски пропраћено од стране локалне телевизије Лотел и других средстава информисања. 

Посетиоци из Лознице и околине биће у прилици да посете изложбу и сазнају нешто о нашој 150 година дугој историји до 19. априла 2019. године.  

Галерија слика   

Приказ изложбе у локалним медијима    

 

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs