Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Предавање "Мапирање текстилне индустрије Западног Балкана"

У организацији Савеза инжењера и техничара текстилаца Србије, а поводом обележавања јубилеја 65 година постојања и рада Савеза инжењера и техничара текстилаца Србије и 150 година постојања и рада СИТС, 27. новембра 2018. године биће одржано предавање "Мапирање текстилне индустије Западног Балкана".

Предавање ће одржати др Гордана Чоловић, професор струковних студија, ергономиста и консултант. Др Чоловић је аутор и коаутор 13 књига (3 на енглеском језику), 2 поглавља у међународним текстилним уџбеницима. Члан је International Association of Engineers, многобројних међународних одбора конференција. У уредништву је 8 часописа, рецензент је у 13 часописа и супервизор на Bharathiar University. Њена истраживачка интересовања су: ергономија, организација производње, студија рада, леан систем, стратегијски менаџмент, маркетинг менаџмент у одевној индустрији и менаџмент технолошких система у одевној индустрији. 

Апстракт предавања

Текстилна и одевна индустрија једна је од најбрже растућих индустрија у свету. Са развојем тржишта и порастом конкуренције, све више модних произвођача жели да пласира свој производ и да се наметне на светском тржишту. Произвођачи одеће приморани су на још већу инцијативу на пољу иновација и даље смањење трошкова пословања. Спровођење стратегије и покретање произвођача одеће у жељеном правцу тражи посебну врсту стручности. Формулисање стратегије тражи предузетнички фокус и наглашава способност да се концептиуализује, анализира и просуђује, а примена стратегије има примарно управљачки фокус. Све модне компаније морају, без обзира на своју постојећу ситуацију, да развијају дугорочну стратегију и зато је потребно извршити мапирање текстилне индустрије како у свету тако и региону.

Предавање ће се одржати у Дому инжењера "Никола Тесла" Кнеза Милоша 9, Београд, у сали на четвртом спрату, са почетком у 12 и 30 часова.

Улаз слободан.    
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs