Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Учешће Удружења пејзажних архитеката Србије на Сајму хортикултуре

Интернационална федерација пејзажних архитеката (IFLA) је прогласила април за Светски месец пејзажне архитектуре и он се обележава у многим крајевима света почев од 2008. године. Разлог за избор овог месеца се налази у два значајна априлска датума – Дану планете Земље 22. април и дану рођења Fredericka Law Olmsted-a 27. април, човека који је озваничио термин „пејзажна архитектура“ и утемељио струку.

Удружење пејзажних архитеката Србије обележиће „Светски месец пејзажне архитектуре 2018“ организовањем неколико догађаја у оквиру манифестације „23. Међународни сајам хортикултуре BeoPlantFair 2018 “ на Београдском сајму.

Током трајања сајма од 3. до 7. априла 2018. биће постављена ретроспективна изложба радова VII  Салона пејзажне архитектуре (2017.)

У среду, 4. априла 2018. године је Дан пејзажне архитектуре на сајму хортикултуре и у Сали за презентације одржаће се предавања на тему Европска конвенција о пределу и планирање предела – искуства из региона:

  Модератор др Јасминка Цвејић дипл.инж.пејз.арх.

Опширније
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs