Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

SHARE Београд форум 2018 

Најцењенији Форум архитектуре и инжењерства у централној и источној Европи ће се одржати, по први пут, у Београду 24. априла 2018. године, и повезаће стручњаке из 11 земаља.

SHARE Belgrade 2018 спојиће архитекте из 11 земаља, да дискутују и да добију инспирацију једни од других: Србија, Немачка, Енглеска, Иран, Румунија, Македонија, Турска, Пољска, Украјина, Француска и Бугарска.

После успеха у Букурешту, Софији, Варшави, Скопљу, Кракову и Будимпешти, SHARE Форум ће се по први пут одржати у Београду, 24. априла 2018. године,у Metropol Palace Hotelu.

SHARE Belgrade 2018  ФОРУМ је организован од стране Event Cultural Association и ABplus events у партнерству са Удружењем aрхитеката Србије (УАС).

Председавајући SHARE Belgrade 2018 Форума ће бити председник Удружења aрхитеката Србије Милан Ђурић, архитекта.

SHARE Belgrade 2018 Интернационални архитектонски и инжењерски форум нуди учесницима прилику да се упознају са једним од најнаграђиванијих архитеката, архитекта Ian Ritchie – Оснивача Ian Ritchie Architects/UK. Он ће представити свој пројекат: "The Sainsbury Welcome Centre for Neural Circuits and Behavior 2018" Ian Ritchie  је британски архитекта, песник и уметник који је основао Ian Ritchie Architects 1981. године. Његови пројекти укључују RIBA Award-prva nagrada Terrasson Greenhouse and London Regatta Centre и прву награду American Institute of Architects- Royal Shakespeare Company Courtyard Theatre. Он је председавао интернационалним жиријима, као што је Sterling Prize, био је такође први страни архитекта који је добио Велику сребрну медаљу од француске Academie d’Architecture, за иновације.

Zaha Hadid architects биће представљени на SHARE Belgrade 2018 од стране вишег стручног сарадника архитекте Maurizija Meossija као истакнутог говорника. За време своје презентације архитекта Maurizija Meossija ће говорити о "Zaha Hadid Architects – Residential Projects".

Централни говорник ће бити и архитекта Kerem Yazgan  који је водећи партнер Yazgan Design Architecture  у Турској, он ће представити свој пројекат: "YDA Business Center" 2017. У својој пракси, он непрестано истражује и развија флексибилне, слободне, систематске и луцидне односе у архитектонском пројектовању који тачно дефинишу концептуалне, производне И грађевинске фазе. Добијао је награде на разним архитектонским конкурсима као што су: 2017: YDA Center - European Property Awards 2017 – Прва награда; 2017: YDA Center - Premium Project in Best Office Building; Premium Project in Best Architectural Design; World Architecture Community Awards 23th Cycle Selected Project for WAA; 2017: Mustafa Vehbi Koç Sports Hall - World Architecture Community Awards; 2017: Hamamyolu Urban Deck - LEAF Awards 2017 - Urban Design Project of the Year' Award.

Централни говорник ће бити и пејзажни архитекта проф Rainer Schmidt  оснивач Rainer Schmidt Landschaftsarchitekten, из Немачке, који ће представити пројекат: "Zukunftspark Killesberg – Stuttgard". Његов интернационални рад је специјализованн за велике пројекте у пејзажној архитектури, планирању животне средине и урбани дизајн. Међу његовим најзначајнијим признањима су: 2015: WAN Landscape Awards, прва награда и 2013: DGNB Gold Certification; 2009 BDLA Prize.

Aрхитекта Anouk Legendre  ће такође бити једна од централних говорника на SHARE Belgrade 2018. Она је партнер у X-TU Architects студио из Француске, и представиће пројекат: "La Cité du Vin" Неке од њених најпрестижнијих награда су: 2016: Mies van der Rohe Award, Nominacija; 2015: Architecture and Landscape Gold Medal, Milano; 2014: Paris Shop & Design Award i 2013: Academy Korean Architects Prize.

На SHARE Belgrade 2018  биће присутни и дизајнер осветљења архитекта Colin BALL, директор расвете у BDP - Building Design Partnership Ltd. у УК.

Архитекта Oskar Grabczewski оснивач ОVO Grabczewscy Architekci из Пољске, који ће представити свој пројекат :“Museum of Fire in Zory”.

Архитекта  Dean Lah  је водећи партнер Енота из Словеније и говориће о свом пројекту: "Ptuj Performance Centre". Архитекта Angel Zahariev  је оснивач A&A Architects из Бугарске, и његова презентација ће бити о пројекту "Capital Fort".

Архитекта Habibeh Madjdabadi је власник и главни архитеката Habibeh Madjdabadi Architecture Office из Ирана и представиће пројекат: "Humanizing Architecture: The Value of Human Approximation along the Process of Design and Construction"; и архитекта Vlad Gaivoronschi  који је оснивач Andreescu & Gaivoronschi из Румуније, чија ће презентација бити о пројекту "Regenerating Brownfield Lands".

SHARE Belgrade 2018 ће деловати као ефикасна платформа за умрежавање, пословање, инспирацију и размену идеја и трансфер знања.

Бесплатна регистрација за архитекте чланове Удружења архитеката Србије (УАС) до 01.04.2018.

Опширније

   
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs