Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Предавање "Мелбурн град са друге стране света"

У организацији Друштва архитеката Ниша у Галерији Друштва архитеката Ниша, ул. генерала Милојка Лешјанина 52, Ниш, у четвртак 09. јуна 2016. године са почетком у 19 часова биће одржано предавање под називом "Малбурн град са друге стране света".

Предавач је мр Михаило Медведев, реномирани архитекта.  

МЕЛБУРН – глави град јужне аустралијске државе Викторија је један од највећих градова Аустралије. Са својих 4.600.000 становника је и међу највећим градовима на јужној хемисфери.

Мр Михаило МЕДВЕДЕВ је у задњих неколико година у њему боравио два пута по годину дана и по професионалној деформацији урбанисте у том периоду направио неколико хиљада фотографија његових урбаних, градитељских и амбијенталних карактеристика. Његов кратки текст о Мелбурну ДАН је објавио у часопису “АРХИТЕКТ” бр. 51-52.

Овом приликом, он ће одржати предавање о својим импресијама о Мелбурну и приказати избор од око 600 фотографија о настанку тог града, његовом изгледу данас, о старој и новој архитектури и изградњи, саобраћају, уређењу, природним, културним и амбијенталним вредностима и специфичностима живота његовог мултиетничког становништва.
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs