Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Консултативни састанак Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије са представницима организација цивилног друштва

У организацији Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом  25. априла 2016. године одржан је консултативни састанак Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и представника организација цивилног друштва.

У име Министарства састанку су присуствовали др Срђан Вербић, министар, г-ђа Зорана Лужанин, државни секретар, г-ђа Ивана Ценерић, шефица кабинета и специјална саветница министра и г-ђа Мирјана Бојанић, посебна саветница министра.    

На основу позива упућеног од стране Канцеларије и Министарства састанку су присуствовали и представници Савеза инжењера и техничара Србије.

На састанку су разматрани начини за продубљивање постојеће и успостављање нових облика сарадње између Министарства и ОЦД. Представници Министарства су присутне представнике ОЦД  упознали са активностима Министарства на изради Националног оквира квалификација и начина за евалуацију неформалног и информалног образовања, као и са предстојећим изменама законске регулативе у области образовања. Од ОЦД као носилаца различитих форми неформалног образовања затражена је помоћ и активно партиципирање како у изради стратешких докумената, тако и у анализи постојећег система целоживотног учења и другим активностима Министарства.

Извештај са састанка       

 

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs