Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

  Предавање на тему "Пројекат измуљивања, третирања, депоновања и складиштења седимента из  канала Врбас-Бездан км 0+000 до 6+000”

Друштво инжењера и техничара Врбаса у среду 25.11.2015. године, у великој сали Скупштине општине Врбас, са почетком у 13.00 часова организује предавање на тему “Пројекат измуљивања, третирања, депоновања и складиштења седимента из  канала Врбас-Бездан км 0+000 до 6+000”, које ће одржати инжењери компаније ROYAL SMALS из Холандије, као и стручњаци из Холандије задужени за техничку припрему и реализацију пројекта.

 Садржај презентације:

Канал Дунав-Тиса-Дунав на деоници Врбас-Бездан је окарактерисан као “ЦРНА ТАЧКА” Европе по загађености. Скоро 400.000 m3 муља се налази у каналу, а од тога је скоро 200.000 m3 загађено тешким металима. Дуги низ година у канал се испуштају токсичне материје из локалних постројења и то је довело до катастрофалног стања канала. Пловност канала је онемогућена, а непријатан мирис и штетност за животну средину прелази границе нормале. 

Компанија ROYAL SMALS Европски је лидер у решавању проблема замуљености канала, језера, река. Иновативним методама и најсавременијом технологијом измуљавања, третирања и крајњег складиштења муља компанија ROYAL SMALS је у фази припреме пројекта за решавање деликатног проблема загађења канала ДТД као и саме општине  Врбас.

Све информације везано за предавање могу се добити у Друштву инжењера и техничара Врбаса ditvrbas@gmail.com

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs