Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Научно стручни скуп са приказом огледа
Агрокапиларис-Будућност у наводњавању
примена у повртарству

Научно стручни скуп са приказом огледа Агрокапиларис - Будућност у наводњавању примена у повртарству ће се одржати у уторак 29. септембра 2015. године у Београду, Бољевци - Наутичко село на Сави.

Организатор скупа је Научно стручна и техничка организација Истраживачка фарма, а суорганизатори су Институт за економику пољопривреде и Савез пољопривредних инжењера и техничара Србије.

Агрокапиларис је иновативни начин подповршинског капиларног наводњавања. Вода се до кореновог система биљке дистрибуира специфично конструисаним трансмитерима за воду, који се уграђују испод дубине обраде земљишта.

Финални програм

10.00 Регистрација учесника, уз културно уметнички програм /КУД "Бисери"/ и кафу добродошлице

10.30  Уводна реч: проф. др Јонел Субић

10.40  Поздравне речи:

  • Представник ГО Сурчин /очекује се потврда/
  • Представник Министарства пољопривреде и заштите животне средине /очекује се потврда/
  • Представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја /очекује се потврда/

  10.50   Агрокапиларис - будућност у наводњавању  Зденко Злох, дипл.инж.

11.15  Агрокапиларис = иновативни приступ: наводњавању, производње садног материјала, садње и технологији узгоја поврћа -   Мирослав Миладиновић, дипл.инж.

11.30 Упоредни оглед: симулација индустријских услова узгоја паприке уз наводњавање системом Агрокапиларис и Кишењем  - др Милан Угриновић

  11.40  Обилазак огледа и дискусија на огледној парцели /уз освежење/ (обезбеђен превоз минибусима и фијакером од “Наутичког села” до огледне парцеле и назад)

 12.15  Макро оглед - коначна фаза валидације система Агрокапиларис - др Ливија Максимовић

 12.30  Сеоски сто и “Coctail” на сеоски начин, уз наставак дискусије

Сви заинтересовани могу се обратити на agro.kapilaris2@gmail.com или на тел 060/5595-855, контакт особа Биљана Радојевић.

Агрокапиларис - финални програм  

 Агрокапиларис опширније
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs