Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Србија добила првог сертификованог инспектора за просторе за игру деце

Урош Брзаковић, председник Центра за спречавање несрећа, успешно је завршио обуку и положио испит за вршење инспекцијских прегледа простора за игру деце, чиме је постао први сертификовани инспектор за просторе за игру деце у Србији. Теоријски и практични део обуке одржан је у Лондону, у организацији британског Краљевског удружења за спречавање несрећа (RoSPA) и Међународног регистра инспектора за игру (RPii).

Програмом обуке су били обухваћени инспекцијски прегледи свих врста простора за игру деце: дечија игралишта, авантура паркови, скејт паркови, BMX стазе, као и спортски терени у оквиру школских дворишта др. Сама обука је подељена на неколико засебних целина и подразумева упознавање са стандардима који се односе на све просторе за игру деце, процену ризика на самој локацији укључујући допунске садржаје (саобраћај, ограде, вегетацију, прилазне стазе, клупе, канте за смеће и др ..) и извештавање (писање извештаја о извршеном инспекцијском прегледу).

Господин Брѕаковић је члан Удружења пејзажних архитеката Србије, колективнечланице СИТС.

Званично саопштење Центра за спречавање несрећа
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs