Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Експланаторни скриниг за Поглавље 20 - Предузетништво и индустријска политика

Руководилац РЦ СИТС г-дин Зоран Пендић присуствововао је 2. и 3. априла  2014. године директном преносу експланаторног аналитичког прегледа усклађености законодавства Републике Србије са правним тековинама ЕУ (скрининг) за Поглавље 20 - предузетништво и индустријска политика.

Интернет пренос је организовала Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом, у сарадњи са Министарством привреде, у просторијама Привредне коморе Србије.

Скрининг је обухватио:

ЕУ придаје посебну важност развоју постојећих и отварању нових МСП, јер близу 60% од укупног броја радних места у ЕУ је у МСП. Такође око 85% новоотворених радних места у ЕУ је у МСП. олитика ЕУ у области МСП обухваћена је Актом о малим предузећима за Европу (Small Business Act for Europе).

Такође је истакнута и важност Европске стандардизације (CEN – Европски комитет за стандардизацију).

Циљ ЕУ је да до 2020. године у просеку 20% укупног бруто домаћег производа ЕУ (GDP) потиче од индустријске производње. Истакнуто је да свако радно место у индустријској производњи ствара 2 до 3 нова радна места у услугама (транспорт ...).  

Детаљније
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs