Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Савезу инжењера и техничара Србије додељена Плакета
Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву

Поводом обележавања Дана Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву, Универзитета у Крагујевцу, 06. децембра 2013. године, Савезу инжењера и техничара Србије је додељена Плакета Факултета у знак признања и захвалности за дугогодишњу сарадњу и допринос развоју Факултета.

У години када Србија обележава 160 година од успешно покренуте индустријске производње из области машинства у првом погону у Крагујевцу, Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву је обележио 53 године успешног рада. Поред машинског инжењерства на Факултету је од прошле године уведен и нови студијски програм за грађевинско инжењерство, чиме је студентима пружена још једна могућност за стицање знања.

Факултет ће и у наредном периоду наставити са улагањем напора у подизање наставних и научних компетенција кадрова ради остварења потпуне интеграције у Европски заједнички простор високог образовања, као и у стално усавршавање и модернизацију научно истраживачких лабораторија и успешну реализацију научно истраживачких пројеката.

 

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs