Ћирилица  ·  Latinica  ·  English


Научно стручни скуп

У жељи да научну и стручну јавност Србије упозна са савременим токовима теорије и праксе у области земљотресног инжењерства и инжењерске сеизмологије, часопис "Изградња" у сарадњи са Градом Краљевом

организује 2. и 3. јуна у Краљеву пети Научно стручни скуп из ове области
на тему:

"Искуства и поуке стечене након земљотреса у Краљеву од 03.11.2010. године"

Земљотрес од 03.10.2010. године, иако је био са релативно малом магнитудом, проузроковао је у Краљевачком региону оштећења и рушења великог броја објеката различите намене.

Циљ скупа је да упозна стручну и научну јавност са краткорочним и дугорочним мерама и активностима које су након земљотреса предузете да би се: извршила процена оштећених објеката и добила физичка и материјална штета проузрокована земљотресом; извршила санација оштећених објеката; смањио сеизмички ризик у будућим земљотресима у Краљевачком региону и Републици Србији.

Предавачи на скупу ће бити истакнути домаћи и светски стручњаци из области опште сеизмологије, инжењерске сеизмологије, земљотресног инжењерства, санације и реконструкције зграда, урбанизма и заштите културно историјског наслеђа са факултета из Београда, Новог Сада, Скопља, Подгорице, Лос Анђелеса и др.

Све информације везане за овај скуп можете добити у Редакцији часописа "Изградња", Београд, Кнеза Милоша 7а/II соба 20,
тел +381/11/3243-563, е-маил
izgradnja@sezampro.rs
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs