Ћирилица  ·  Latinica  ·  English


  ОКРУГЛИ СТО "ДИЗАЈН ЗА СВЕ - Београд 2009"

ОКРУГЛИ СТО: ” ДИЗАЈН ЗА СВЕ - Београд 2009.”    

петак 27. март 2009. у 13.00х  

Градска општина Звездара, Булевар Краља Александра 77, Београд, Сала на И спрату        

Организатор и аутор пројекта (Округлог стола): ЗЛАТА ШИПОВАЦ д.и.п.а./ (Агенција за просторно планирање Ландсцапе Леадер , Београд, УПАС    

У оквиру Округлог стола: "Дизајн за све - Београд 2009" биће презентована студија: Градска трансформација (модели екстеријера и ентеријера, пејзажна архитектура, урбан-дизајн, архитектура са освртом на пројектовање и дизајн за хендикепиране особе) стручног сарадника и аутора презентације СУЗАНЕ СТАНКОВИЋ АЛЕКСИЋ д.и.п.а./урбан-дизајнера (УЛУПУДС, УПАС).

Суорганизатор пројекта: Инжењерска комора Србије, Матична секција урбаниста

Реализацију пројекта помогли: Удружење пејзажних архитеката Србије (УПАС), Градска општина Звездара Београд.

Округли сто "Дизајн за све - Београд 2009" је пројекат замишљен да на једном месту окупи особе са инвалидитетом, стручњаке из области пејзажне архитектуре, архитектуре, урбан-дизајна и остале стручњаке у својим областима, студенте, али и све заинтересоване грађане.

Уз интерактивну презентацију на тему омогућавања подједнаких услова за укључивање свих људи у културни живот Београда - Србије, покренуће се дијалог и нови вид комуникације са особама са хендикепом, који ће коначно изнети свој приступ и потребе као основ у пројектовању и реализацији.

Сарадња стручњака и уметника кроз дијалог на тему Урбан дизајн-уметност-екологија...допринеће проналажењу решења многих стручних проблема XXИ века на пољу пројектовања, дизајна и уметности. У сарадњи са хендикепираним особама и разменом искустава, циљ је да се што боље сагледа ова проблематика.
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs