Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Гостовање изложбе "150 година Савеза инжењера и техничара Србије" у Краљеву

У организацији Савеза инжењера и техничара Србије и његове колективне чланице Удружења инжењера и техничара "Добривоје Божић" из Краљева, у Краљеву ће од 24 априла до 07. маја 2019. године гостовати изложба "150 година Савеза инжењера и техничара Србије - од Техничарске дружине до савременог удружења" .

Суорганизатори гостовања су Дом Војске Србије у Краљеву, у чијим просторијама се изложба одржава и Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву. Одржавање изложбе подржао је Народни музеј Краљево. 

Свечано отварање изложбе у Дому Војске Србије у Краљеву биће одржано 24. априла у 12 часова. Присутне ће поздравити представници локалне самоуправе, Удружења инжењера и техничара "Добривоје Божић" и СИТС.

Овом приликом ће бити приказан филм посвећен обележавању јубилеја СИТС и одржано предавање на тему "Истина о урану". Предавање ће одржати примаријус др Радомир Ковачевић, који је и аутор књиге на ову тему. Прим. др Ковачевић је од 1988. године радио у Институту за медицину рада и радиолошку заштиту „Др Драгомир Карајовић“ Клиничког центра Србије. Био је дугогодишњи начелник јединог Центра за радиолошку заштиту у Србији. У време агресије 1999. наредбом академика проф. др Александра Видаковића постављен је за начелника Пријемно-тријажног центра који је збрињавао масу озрачених и отрованих људи. Кад је бомбардовање престало и потписан Кумановски споразум 10. јуна наставио је да ради на праћењу и санирању последица на животној средини у мирнодопским условима, на санирању бојишта и здрављу нације.

Користимо прилику да позовемо све заинтересовање грађане Краљева и целог региона да посете изложбу у Дому Војске Србије у Краљеву и да се упознају са историјатом наше асоцијације. 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs