Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Акција добровољног прикупљања крви у Лозници 

Дана 12.4.2019. године у Лозници је одржана 26 традиционална акција добровољног прикупљања крви под називом „Јовану Цвијићу у помен''.

Акција је одржана у част великог српског, словенског и светског научника Јована Цвијића. Организатор ове хумане акције је било: Удружење ДДК у сарадњи са Савезom друштава инжењера и техничара Лознице, Крупња, Малог Зворника и Љубовије, ООЦК Лозница и Институтом за трансфузију крви Србије.

Акција је организована у просторијама Дома културе „Вук Караџић“ у Лозници, у времену од 10.00 до 16.00 часова. У акцији су учешће узели добровољни даваоци крви из Лознице и  Доње Пилице (Република Српска). Крв је у овој хуманој акцији понудило је 95 добровољних давалаца крви, а узета је крв од 82 добровољна даваоца крви. У акцији су учешће узели и један број  добровољних  даваоца крви из Ловачког удружења „ Гучево ''- Лозница. Своју крв је даривало преко 50 инжењера и техничара свих струка.

Сва крв прикупљена у овој акцији биће намењена за лечење оболелих,унесрећених и повређених у Општој болници „Др Миленко Марин'' у Лозници, и у здравственим и медицинским установама у Београду и Републици Србији. Пре почетка ове акције положено је цвеће на бисту Јована Цвијића.

Свим добровољним даваоцима крви који су учествовали у овој акцији уручени су скромни поклон пакети – мајица и оловка. После одржане акције за све даваоце крви организован је заједнички  ручак и дружење у СУР „Ђердан'' у Лозници.

Ову акцију су пропратила и средства јавног информисања општине Лозница:“РТВ Лотел'', “РТВ Подриње'', “Лознички недељник'' и „ Лозничке новости''.

Галерија слика 

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs