Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Шеста пленарна седница Националног конвента о Европској унији

Шеста пленарна седница НКЕУ одржана је 18. јануара 2019. године у Малој пленарној сали  Народне скупштине Републике Србије, Улица краља Милана 14. Агенда седнице дата је у ПРИЛОГУ. Састанку је у име СИТС присуствовао руководилац Развојног центра СИТС.

Седница је била посвећена раду радних група НКЕУ у протеклој години, као и представљању Књиге препорука НКЕУ 2017/2018 у којој су дате препоруке и предлози за убрзавање интеграције Србије у ЕУ.

   

 

Сви уводничари на седници су истакли важност сарадње НКЕУ, Владе Републике Србије и Народне скупштине Републике Србије у процесима приступања Србије Европској унији. Посебно је указано на то да је НКЕУ постао базни механизам за укључивање организација цивилног друштва у процесе преговарања са ЕУ.

На следећим линковима могу се наћи детаљнији извештаји посвећени Шестој пленарној седници НКЕУ:

http :// www . parlament . gov . rs / Potpredsednik _ Narodne _ skup % C 5% A 1 tine _ Arsi % C 4%87_ obratio _ se _ na _ otvaranju _% C 5% A 0 este _ plenarne _ sednice _ Nacionalnog _ konventa _ o _ Evropskoj _ uniji .35613.941. html

http :// rs . n 1 info . com / Vesti / a 453046/ Dragojlovic - o - evrointegracijama - u -2018. html ,

https :// europa . rs / fabrici - eu - ostaje - angazovana - u - regionu / 

Прилог 

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs