Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Обележен јубилеј СИТС у Зрењанину

Свечаном седницом Друштво инжењера Зрењанина обележило је велики јубилеј 150 година Савеза инжењера и техничара Србије.

Седница је одржана 6. јуна 2018. године у барокној сали Скупштине Града Зрењанина. Седници су присустовали и преставници СИТС-а на челу са генералним секретаром проф. др Чаславом Лачњевцем. Свечаности је претходио пријем за представнике Друштва и СИТС-а у Плавом салону који је организовао заменик градоначелника г-дин Саша Сантовац. Обраћајућу се присутнима градоначелник је Савезу и Друштву честитао овај изузетан јубилеј и указао на значај и улогу инжењерске струке за даљи развој и напредак друштва.

У радном делу Скупштине додељена су признања заслужним институцијама и појединцима. Признања су уручили генерални секретар СИТС-а проф. др Часлав Лачњевац и председник ДИЗ-а проф. др Милорад Ранчић.

За изузетне заслуге и допринос развоју инжењерства Повеље СИТС-а су добили Град Зрењанин, Висока техничка школа у Зрењанину, Никола Адамовић, Милан Зечар и Милорад Ранчић. Захвалнице СИТС-а добили су Лист „Зрењанин“, Културни центар у Зрењанину, Милан Мандић, Слободан Пештерац, Стеван Mихајловић, Вукоман Максимовић, Милан Димитријевић и Лазар Марков.

У име награђених захвалио се Милан Зечар, који је истакао значај и резултате Друштва инжењера Зрењанин.

  Галерија слика
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs