Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

26. Традиционални скуп о заштити на раду Општине Шид

На позив Савеза заштите на раду Србије, 25. маја 2018, генерални секретар Савеза инжењера и техничара Србије, проф. др Часлав Лачњевац, учествовао је на 26-ом Традиционалном скупу о заштити на раду Општине Шид (МАЈСКИ СУСРЕТИ).

На скупу је учествовало преко осамдесет учесника, као и представници Републичког Министарства  рада Марина Фуртула директор Управе за БЗНР и Стеван Ђуровић, директор Инспектората рада, начелник Управе општине Шид Папуга Ронко, представници Факултета заштите на раду Ниш проф. др. Драган Цветковић, проф. др. Жарко  Јанковић и проф. др.  Иван Крстић, као и гости из Републике Српске и представници јавног информисања и стручних часописа.

Скуп је посвећен проблемима заштите на раду. 

Генерални секретар СИТС-а, проф. др Часлав Лачњевац, упознао је присутне са активностима око обележавања Јубилеја 150 година СИТС-а, као и визијама инжењерског позива у савременом добу.

Након одржаних предавања (проф. др. Часлав Лачњевац, Стеван Ђуровић, Марина Фуртула, проф. др Драган Ћетковић, проф. др Иван Крстић) отворена је дискусија о сагледавању стања заштите на раду у Републици Србији. 

Председник Савеза ЗНР Србије г-дин Драгослав Радисављевић, у свог излагању  се критички осврнуо на евидентне проблеме и спорост у њиховом решавању.

Закључак је да се о свим питањима заштите на раду отворе трибине, како би се уз помоћ стручне јавности дошло до најефикаснијег решења.

По завршетку одржано је спортско такмичење и приређен је свечани ручак са забавом за све учеснике.

Галерија слика  
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs