Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Додељене Повеље и Захвалнице поводом 150 година постојања СИТС у Савезу друштава инжењера и техничара Лознице, Крупња, Малог Зворника и Љубовије , Лозница

Поводом обележавања јубилеја 150 година постојања Савеза инжењера и техничара Србије (СИТС) одржан је у Лозници, у организацији Савеза друштава инжењера и техничара Лознице, Крупња, Малог Зворника и Љубовије, Лозница (надаље: СДИТЛ), у сали Oмладинског центра Лозница, радни и свечани скуп инжењера и техничара, на којем су додељене повеље заслужним институцијама/организацијама и појединцима, као и захвалнице заслужним појединцима (видети ПРИЛОГ).

Скупу су у име СИТС присуствовали Игор Марић, председник СИТС, Богдан Влаховић, руководилац Стручне службе СИТС и Зоран Пендић, руководилац Развојног центра СИТС.

Пре почетка скупа Игор Марић, Радмило Ђорђевић, председник СИДТЛ, и Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице, дали су изјаве лозничким средствима јавног информисања:  РТВ Лотел, РТВ Подриње, Лозничким новостима и Лозничком недељнику.

Скуп су поздравили председник Радмило Ђорђевић, Љубинко Ђокић и Игор Марић, који је говорио о значају СИТС за развој инжењерства у Србији и о великом јубилеју 150 година од оснивања СИТС.

Након тога, руководилац РЦ СИТС одржао је предавање које је обухватило:

1. Основне информације о професионалној инжењерској картици коју издаје СИТС у складу са прописаним процедурама Европске федерације националних инжењерских удружења  FEANI на енглеском језику (видети: http://www.sits.rs/textview.php?file=50.html ).   

2. Тему: "Одрживи развој и вода", са подтемама: Одрживи развој и вода – опште информације; Интегрисани менаџмент водним ресурсима; Посебан осврт на безбедност инфраструктуре водоводних система; Безбедност и квалитет воде за пиће (Приступи за добијање безбедне воде за пиће базирани на управљању ризиком).

После предавања одржан је кратак културно уметнички програм у којем су присутнима казивали своје песме истакнути лознички песници Љубо Ћорилић, новинар у пензији, и Милан Ивановић, електротехничар пензионер предузећа "Вискоза".

Након тога Игор Марић, председник СИТС, Радмило Ђорђевић, председник СДИТЛ, и Горан Живанчевић, председавајући скупа, доделили су повеље и захвалнице награђенима.

Договорена је и даља сарадња СИТС, СИДТЛ и града Лознице у области неформалног образовања (семинари, округли столови...).

Прилог

Галерија слика

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs