Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Одржано предавање академика Милоша Којића: „Преглед наших компјутерских модела у биоинжењерингу“

У организацији Друштва инжењера и техничара Крагујевац, академик Милош Којић одржао је предавање „Преглед наших компјутерских модела у биоинжењерингу“.

Предавање је одржано 05. јуна 2018. године на Факултету инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу у амфитеатру објекта А.

Предавање је обухватило историјски преглед развоја метода и софтвера у Крагујевцу. Представљен је концепт примене методе коначних елемената за чврста тела и резултати примене софтвера ПАК. Посебно су представљени актуелни пројекти за моделовање биолошког кретања и дистрибуције лекова на појединачним примерима ткива.

Професор Којић је у претходном периоду био редовни професор предмета Механика на Машинском факултету Универзитета у Крагујевцу. Данас је виши научни саветник у оквиру Физиолошког програма јавног здравља на Харварду. Гостујући је професор на МИТ у Бостону, ангажован у истраживањима ADINA и R&D софтвера у Watertown, МА, професор истраживач у пројектима Медицинског центра Универзитета Тексас у Хјустону и директор Истраживачко развојног Центра за биоинжењеринг у Крагујевцу.

Професор Којић је аутор и коаутор више десетина уџбеника, монографија и научних радова из области биоинжењеринга. Од 05. новембра 2009. године изабран је за дописног члана САНУ Одељење техничких наука.

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs