Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Посета генералног секретара СИТС проф. др Часлава Лачњевца Лозници 

Дана 19.9. и 20.9 2020.године гост ДИТ-а и Града Лознице, био је генерални  секретар СИТС проф. др Часлав Лачњевац. Дана 19.9.2020 проф. Лачњевац је одржао радни састанак са руководством  ДИТ-а на коме је присутне  упознао са најважнијим  активностима СИТС у предходном периоду, као и о онима које тек предстоје.

Руководство ДИТ-а на челу са Радмилом Ђорђевићем, дипл.пољ.инж. пожелело је добродошлицу генералном секретару и укратко га информисало о најважнијим активностима ДИТ-а у предходном периоду, као и о наредним активностима и задацима.

Председник Удружења Добровољних давалаца крви „Др Миленко Марин'' проф. мр Горан Живанчевић је професору Лачњевцу, као вишеструком добровољном даваоцу крви, уручио највећу награду Удружења  „Слободан Радосављевић'' – као знак признања  за помоћ, развој и афирмацију Удружења добровољних давалаца крви.

Након састанка са представницима ДИТ професор Лачњевац је имао радни састанак са представницима Центра за културу Вук Караџић'' на челу са директорком мр Снежана Нешковић Симић. У разговору са представницима Центра за културу г-ђом  Нешковић Симић, мр Драгом Симићем, Гораном Вилићем и Зораном Тошићем, професор  Лачњевац и представници ДИТ истакли су значај предходне вишегодишње сарадње и договорили су програм заједничких активности  за ову и наредну годину. По завршетку радног састанка посећене су знаменитисти Вуковог Тршића: Сабориште и Вукова спомен кућа, као и просторије Научно-образовно-културног центра.

Дана 20.9.2020 године проф.Часлав Лачњевац присуствовао је завршној свечаности 67. Вуковог сабора.

У Научно-образовно-културном центру "Вук Караџић" професор Лачњевац и представници ДИТ присуствовали су отварању изложбе „ДОСИТЕЈЕВ ПУТ ЗНАЊА'' ЗАДУЖБИНЕ „ДОСИТЕЈ  ОБРАДОВИЋ''. Изложбу је отворио проф. др Душан Иванић. Том приликом генералног секретара је поздравио представник града Лозница господин Љубо Ђокић.

Галерија слика  
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs