Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Одржана 21. традиционална акција добровољног прикупљања крви под називом "Тесли у част"

У Лозници је 10. јула 2020. године одржана 21. традиционална акција добровољног прикупљања крви под називом "Тесли у част".

Акција се одржала у просторијама Вуковог дома културе, у времену од 10 до 16 часова. Организатори акције су били Удружење добровољних давалаца крви „Др Миленко Марин'' и ДИТ  у сарадњи са Институтом  за трансфузију крви Србије.

У акцији су учешће узели добровољни даваоци крви Удружења ДДК „Др Миленко Марин''  и инжењери и техничари ДИТ-а. У овој хуманој акцији  прикупљено је 45  јединица крви.

Сва прикупљена крв у овој акцији намењена је за лечење оболелих, повређених и унесрећених у Општој болници „Др Миленко Марин'' у Лозници, и у здравственим и медицинским установама у Републици Србији.

Акција „ТЕСЛИ У ЧАСТ'' је била најављена и медијски пропраћена од средстава јавног информисања општине Лозница: РТВ Лотел  и  РТВ Подриње.

Овом приликом додељене су два највећа признања Удружења ДДК „Др Миленко Марин'' и то Награда „Слободан Радосављевић'' – за испољену хуманост као и  допринос афирмацији и развоју Удружења ДДК и давалаштва крви, и то проф. др Чаславу Лачњевцу – генералном секретару СИТС-а и Милени  Остојић  - који  су вишеструки даваоци крви. Награда „Слободан Радосављевић'' се састоји од дипломе и ручног сата.

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs