Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Отворена изложба посвећена јубилеју СИТС у Зрењанину

Изложба посвећена обележавању јубилеја СИТС у Зрењанину отворена је 22. маја 2019. године, у изложбеном салону Историјског архива Зрењанина.

Приликом отварања изложбе присутнима се прво обратио председник Друштва инжењера Зрењанина г-дин Зоран Маринковић, укратко  указавши на активности Друштва и његовом учешћу у раду Савеза као кровне организације инжењера Србије.

Потом је реч дата заменику градоначелника Зрењанина г-дину Душану Радишићу, који је истакао да је један од значајних задатака у будућности промоција инжењерске струке и афирмација младих да одаберу инжењерство као своје будуће занимање.

У име Архива Зрењанина, присутнима се обратио г-дин Саша Младеновић, захваливши се Друштву инжењера Зрењанина и Савезу што су изабрали овај простор за одржавање изложбе, додајући да се надају да ће бити добри домаћини.

Изложбу је званично отворио председник СИТС-а др Игор Марић, осврнувши се укратко на историјат Савеза, који је представљен овом изложбом, али  и на задатке које у будућности чекају Савез и инжењерску струку. На крају свог излагања позвао је представника Градске народне библиотеке града Зрењанина, г-дина Милана Бјелогрлића да прими списак издања Савеза и њених чланица, које Савез поклања овој културној установи. Списак издања је уручио генерални секретар СИТС-а проф. др Часлав Лачњевац.

Занимљиво предавање о "Банатском опусу архитекте Драгише Брашована", одржао је архитекта Зоран Стојичић.

После предавања, присутни су имали прилику да погледају кратки филм о историјату Савеза "Број и мера, моја вера".   

Изложба ће за посетиоце бити отворена до 8. јуна 2019. године. 

 Галерија слика    
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs