Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Отворена изложба посвећена јубилеју СИТС у Пироту и поклоњена издања СИТС Народној библиотеци Пирот

После Лознице и Краљева, изложба поводом обележавања 150 година Савеза инжењера и техничара Србије, отворена је за посетиоце и у Пироту.

Изложба је постављења у Галерији “Чедомир Крстић” и биће отворена за јавност од 10 до 19. маја 2019. године.

Присутнима се на отварању изложбе прво обратио председник Удружења инжењера Пиротског округа Златко Јовановић, захваливши се директорки Галерије Радмили Влатков на указаном гостопримству. Укратко се осврнуо и на Међународно саветовање “Заштитимо будућност” који је ово Друштво организовало у сарадњи са Савезом инжењера и техничара Србије, ХЕ “Пирот”, ЈКП “Регионална депонија Пирот”, “Tigar Tyres ”. Истом приликом је истакао велики значај постављања изложбе, са циљем да се инжењери овог региона, као и шира јавност упознају са историјатом Савеза.

Изложбу је званично отворио др Игор Марић, председник СИТС. У свом кратком говору упознао је присутне са историјатом СИТС-а и будућношћу инжењерства у Србији.

Директорки Народне библиотеке у Пироту, Надици Костић, на отварању изложбе, уручена су издања која је Савез инжењера и техничара Србије поклонио овој културној установи.

  Галерија слика   
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs