Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Одржана акција "Тесли у част"

Дана 3.7.2018.године у Лозници је организована и одржана 19 традиционална акција добровољног прикупљања крви под називом „ТЕСЛИ У ЧАСТ''.

Акција је организована поводом 162 године од рођења великог светског, словенског и српског проналазача и генија НИКОЛЕ ТЕСЛЕ.

Акција се одржала у кабинету за трансфузију крви Опште болнице „Др Миленко Марин'' у Лозници, у времену од 8 до 12 часова.

Организатор акције је било Удружење добровољних давалаца крви „Др Миленко Марин'' у сарадњи са Службом за трансфузију крви Опште болнице „Др Миленко Марин'' из Лознице. Акцију је подржало Друштво инжењера и техничара града Лознице и општина Крупња, Љубовије и Малог Зворника. У акцији су учешће узели добровољни даваоци крви Удружења ДДК „Др Миленко Марин'' из Лознице и Удружења ДДК „Томо Мијатовић'' из Сувог Поља (Републике Српске), као и 15 инжењера и техничара ДИТ-а.

У овој хуманој акцији прикупљено је 4о јединица крви („црвеног злата'' –која живот значи). Сва прикупљена крв у овој акцији намењена је за лечење оболелих, повређених и унесрећених у Општој болници „Др Миленко Марин'' у Лозници, а из општина Лознице, Крупња, Љубовије и Малог Зворника.

После одржане акције био је организован заједнички ручак и дружење у угоститељском објекту „Ђердан'' у Лозници,за све госте и учеснике акције „ТЕСЛИ У ЧАСТ''.  Добровољни даваоци крви из Сувог Поља (РС) су обишли пар знаменитости општине Лозница.

Акција „ТЕСЛИ У ЧАСТ'' је била најављена и медијски пропраћена од средстава јавног информисања општине Лозница: РТВ Лотел, РТВ Подриње, "Лознички недељник" и "Лозничке новости". У оквиру ове акције посећена су 23 пензионисана и оболела даваоца крви и којима су том приликон уручени поклон пакети.

Овом приликом додељене су највећа признања Удружења ДДК „Др Миленко Марин'' као допринос афирмацији и развоју Удружења ДДК, и то Васић Блашки и Вучетић Милки-које су даривале своју крв преко 50 пута. Награда „Слободан Радосављевић'' се састоји од дипломе и ручног сата. 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs